Seile i Kroatia

Fra en av våre svenskeide båter kan du oppleve Kroatias varme atmosfære, naturlige skjønnhet og asurblått hav. Vi lover deg noen fantastiske, avslappende dager om bord!

Asurblått vann

Navigare Moments og Navigare Group har i dag den største svenskeide flåten i Kroatia, med over 80 båter på basen i Trogir. For alle som ønsker å seile i Kroatia er vi det opplagte valget. Vi tilbyr en unik kompetanse og erfaring i tillegg til skandinavisk service og sikkerhet.

Kroatia ligger i hjertet av Europa på den vakre Adriaterhavskysten, avgrenset av Italia, Slovenia og Ungarn. På en kyststrekning på ca 250 nautiske miles mellom Pula i nordvest og Dubrovnik i sørøst, ligger mer enn 1100 øyer. Her finnes også mange lune viker – perfekte for nattestans. I flere av havnene er det faste fortøyningsbøyer – og selv i de minste havnene er det gjerne en liten familierestaurant som serverer god, lokal mat.

De siste årene har Kroatia blitt mer og mer interessant for reisende fra hele verden, men spesielt for dem som ønsker å seile. Hovedårsaken er de mer enn 1100 øyene som gjør området til spesielt med sin kultur og naturlige mangfold: Dubrovnik, Trogir og Split, renessansearkitektur på Hvar, Korcula, typiske dalmatiske uberørte landsbyer på Vis eller Brac, naturparken på øya Mljet. Disse stedene er bare noen av høydepunktene ved seiling i Kroatia – og de står alle på UESCOs verdensarvliste.

Dette inkluderer

  • Seilbåt
  • Komfortpakke

Pris indikasjon: På forespørsel


Mer fakta om Kroatien

Generell informasjon

Adriatic Club International (ACI) er navnet på en kjede av 21 marinaer langs kysten. De har alle egen restaurant og minisupermarked og gir god service for deg som seiler, med dusj, landstrøm, vann, værmeldinger og en resepsjon som er åpen 08.00-20.00. En havnevakt tar alltid imot deg geleider deg til fortøyningsplassen og hjelper deg med å fortøye båten.

Langs kysten er det også mange private havner som konkurrerer med ACI marinaene, men med noe redusert service i forhold til ACI. Prisen for å være i en ACI marina med en 44 fots båt er ca 350 per dag. Prisen i de private havnene er normalt noe lavere.

Kroatia har vunnet flere priser for det reneste vannet i Middelhavet. Noen av de mest kjente turiststedene langs den dalmatiske kysten, Dubrovnik, Split, Porec og Trogir er alle oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Prisliste 2015

Prisliste (Klikk for å åpne i nytt vindu)

Pre-bestilling av varer

Pre-bestilling av varer
Hvis du ønsker å forhåndsbestille varer, kan du gjøre det ved å fylle ut et skjema. Vær oppmerksom på at dette kun gjelder seiling med Navigares egne båter. Skal du leie båt fra annen operatør eller fra en annen base og ønsker å bestille produkter, kan du kontakte oss.

Ordreliste
Hvis du ønsker å bestille ekstra laken / håndklær koster det 5 € per sett. Vennligst skriv dette i kommentarfeltet ved bestillingen.

Tilleggspakke

Følgende pakker kan bestilles kun på Navigares egne båter. For informasjon om andre båter, ta kontakt med oss.

Navigare VIP-pakke €159

Gir deg mer seiletid ved raskere inn/utsjekking kl. 13.00. Forfriskninger med isbiter venter deg ombord.

Navigares adrenalin pakke €899/week + €150 i depositum
Inkluderer 2 stk. store baderinger, 1 stk. surfebrett, 1 par vannski, større jolle med 50 hk. motor.

Oppblåsbar redningsvest og Jackstay
€50 per tur
Gennaker
€150 per uke + €200 i depositum
Sikkerhetsnett
€100 per tur
Ekstra laken og håndklær


€5 per sett
Stand up padle brett
€100 per uke
2 stk Donut (store baderinger)
€40 per uke
Kajakk
€80 per uke
2 stk. badehåndklær
€8 per tur

Seil med skipper og vertinne

Ønsker du å ha en totalt avslappende ferie kan du leie både skipper og vertinne. Våre profesjonelle medarbeidere kommer hovedsakelig fra Skandinavia og har gjennomgått vårt opplæringsprogram.

Skipperen har full oversikt over farvannet og kan legge opp turen etter dine ønsker. Skipperen har ansvar for båten, og du som kunde trenger ingen seilerfaring.

Vertinnen sørger for frokost og lunsj, serverer snacks og sørger for at båten holdes ryddig og ren. Hun kan også hjelpe med barnepass slik at foreldrene kan ha barnfri middager om ønskelig!

Kontakt oss for prisinformasjon om leie av skipper / vertinne

Seile med barn i Kroatia

Seile med barn er fantastisk! Det krever imidlertid at man legger til rette for at barna lærer å elske båtlivet og at mannskapet tar høyde for at ting ikke alltid går etter planen. Her er noen tips om hvordan man skal forholde seg når barn er med på seilasen:

Redningsvest
Selv om barna kan svømme  og vannet er varmt i Middelhavet er det viktig med redningsvest – spesielt under seilasen, men også når de løper rundt på bryggene.

Navigare Group tilbyr barneredningsvester, dette må varsles på forhånd, ved ferdigstillelse av mannskapsliste  angir dere barnets vekt og alder.

Sjøsyke
Vanligvis er ikke dette noe stort problem. Er det store bølger kan det imidlertid være lurt å la barna sitte i cockpit der det er frisk luft fremfor inne i båten.

Seilrute
Når du planlegger seiltur med barn kan det være lurt å ha en plan B i tillfelle noe uventet skjer. Når du har barn ombord er det de som bestemmer tempo.

Mantaunett (sikkerhetsnett)
Hvis du har veldig små barn, kan det være en idé med et sikkerhetsnett festet til mantauet. Dette må varsles i god tid før avreise. Det er en god beskyttelse når barn oppholder seg på dekk. (Det er en ekstra kostnad for dette – vennligst kontakte oss for mer informasjon).

Underholdning
Det er en god idé å ta med en venn, to barn leker bedre en ett. Ta med barnas favoritt leker og bøker ombord, slik at de ha noe å underholde seg med.

Større barn liker å bruke jollen. Dette er en fin start for å lære det grunnleggende om båtliv, men de må lære seg å ta hensyn og ikke “råkjøre” med jollene.

Hopping og stuping er populært, men hold et øye med barna.  Når de er i vannet er det også viktig med solkrem. Solen er ekstra sterk når man er i vann og det kan være fornuftig å ha på seg en T-skjorte

Totalt sett er det viktig å smøre riktig, solen tar mer enn du tror. Bruk solbriller og lue for å beskytte mot solens skadelige stråler.

Når du er ute på sjøen er det lette å glemme å få i seg nok drikke. Drikk rikelig med vann, selv når du ikke føler deg tørst! Ha halvliters flasker med navn på, så holder du orden på alles drikkeflasker.

Proviantering

Vi kan nå tilby muligheten for å få forsyninger levert direkte til båten.

Mer informasjon om basen i Trogir

Start seilturen fra  vakre Trogir, bare 10 minutter fra flyplassen i Split.
Her har Navigare sin hovedbase – en fantastisk flott marina. Her kan man godt spandere en dag til å utforske den vakre byen eller slappe av ved poolen på marina-området. Med taxibåt er det bare 5 minutter fra marinan til sentrum av Trogir.

Prisen er 20 € for en taxi (4 personer) eller 40 € for en minibuss (5-8 personer) fra flyplassen i Split. Fra flyplassen i Zadar koster det 130 € for en minibuss (5-8 personer).

Mot sørøst ligger mange store, frodige øyer med sjelden større avstand enn 10–15 miles. Å seile mellom lange, smale øyer som overlappes føles som å seile på beskyttende bukter, til tross for at det åpne havet er like utenfor. Her finner man de gamle havnebyene Hvar, Korcula og Dubrovnik, men det er også mange naturhavner å ankre opp i.

Langs kysten mellom Trogir og Split ligger vakre Kastela, hvor Navigare tidligere hatt en base. Dette er midt i hjertet av de kroatiske øyene og hvis du ønsker å seile herfra kan vi selvfølgelig ordne det. Fra flyplassen i Split er det kun 15 minutter med transport til marinaen i Kastela.

Om Sibenik

Byen Sibenik står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for Cathedral of St. James (St. Jakov), sine middelalderske festninger,  sine nasjonalparker, fossefall i Krka og Kornati øygruppen.

Kornati har blitt kåret til verdens beste reisemål for seilere av National Geographic!

Navigares har tidligere hatt en base i Marina Mandalina i Sibenik. Dette er det  ultimate utgangspunkt for seiling i Kornati. Den svært vakre og unike skjærgården omfatter både et naturreservat og en marin nasjonalpark.

Øyene blir oppfattet som ufruktbare, med en beige fargetone noe som står i sterk kontrast til det blå havet og himmelen. Området byr på mye inshore seiling med mange små havner og bukter.

Valuta

Offisiell valuta i Kroatia er kuna.

Utenlandsk valuta kan veksles ved vekslingskontorer, banker, postkontorer, de fleste marinaer, turistkontorer og hoteller.

Alle større kredittkort (VISA, MasterCard, AMEX, Discover) er akseptert i butikker og på de fleste restauranter.

Turist skatt i Kroatia

Fra 1. janur 2009 er det innført turistskatt i Kroatia på på 7 HKN / person / dag (ca 1 Euro). Skatten er ikke inkludert i prisen fra charteroperatøren og må betales før seilasen starter.

Barn under 12 og funksjonhemmede (min. 70%) betaler ikke turistskatt.

Vi vil understreke at disse pengene ikke er inntekt for charterselskapene, men noe de må betale til statskassen.

Restauranter

Det er mnge gode restauranter i farvannet langs den kroatiske kysten. Spør oss om anbefalinger.

Hotell

Navigare Moments er et autorisert reisebyrå som nå kan tilby gode hotell-løsninger for alle som ønsker å bo et par ekstra netter i Kroatia.


Booking Inquiry


Seile i Kroatia


Lignende turer

Seile i Karibien, BVI

Livet om bord på en seilbåt i Karibien er drømmen! Helt fantastisk med sjøsprut i ansiktet og en herlig bris! Vi ønsker å virkeliggjøre den drømmen for deg!


Familieturer | Lifestyle | Seilturer

Seile i Hellas

Unn deg luksusen ved å seile blant de ​​tusenvis av øyene som utgjør den greske øygruppen. Legg til i en liten havn og studer det yrende folkelivet på nært hold fra cockpit!


Grupper og arrangementer | Lifestyle | Seilturer

Seile i Tyrkia

I Tyrkia kan du seile langs en 160 sjømil lang kystlinje. Her opplever du naturlige havner, ideelle for soling og bading, og små byer med yrende folkeliv og lokal mat.


Familieturer | Lifestyle | Seilturer | Sol og Bad